První týdny nového školního roku za námi

První týdny nového školního roku za námi
20. 09. 2023

Dne 4. září jsme se již potřetí na druhém stupni před školou přivítali na začátku nového školního roku. Jsme v polovině naší cesty druhým stupněm, když nastupujeme do 8. ročníku. Hned po rozdání rozvrhů padly oči všech na 3 odpolední vyučování. Ano, v letošním roce je třeba zvládnout 3x odpolední vyučování :-(. Ale to dáme :-). Alespoň malou útěchou je, že odpolední vyučování v úterý bude „pouze“ 1x za 14 dní.

Dále nás v 8. ročníku čekají nové předměty: druhý cizí jazyk (německý nebo ruský) a zejména chemie :-). A v neposlední řadě se budeme setkávat také s novými vyučujícími a tedy také s novými styly výuky.

V rámci etické výchovy jsme začali pozvolna povídáním o prázdninách a dalších aktivitách naší třídy. Následující týden jsme si připomněli aktivitu ze 6. ročníku: „Umíme se ocenit“. Papír jsme si tentokrát nelepili na záda, ale na obkreslili jsme si na něj svoji ruku. Spolužáci nám následně do „naší ruky“ vpisovali naše pozitivní vlastnosti nebo zkrátka to, čeho si na nás váží. Všechny papírové ruce na konci aktivity byly řádně zaplněny. Každý se tedy mohl o sobě dozvědět spoustu pozitivních informací :-)

Další třídní akce budou samozřejmě následovat.

Fotografie z etické výchovy ve fotogalerii.