Setkání dne 19. 1. (1. i 2. stupeň)

23. 01. 2023

Každý měsíc zve Mandyska své žáky na zábavné setkání se školou i po vyučování. V lednu během takového odpoledne nabízeli vyučující hravou informatiku či jiný pohled na mediální výchovu.

Žáci druhého stupně, kterých se ve čtvrtek 19. ledna sešly po vyučování dvě desítky, se seznámili s vizuálním programovacím jazykem Scratch.
„Děti dostaly za úkol naprogramovat si vlastní funkční počítačovou hru. V ní se pomocí šipek na klávesnici pohybuje opice, která chytá padající banány a jejím cílem je chytit jich co nejvíc. Vzhledem ke kreativitě našich žáků však vznikaly hry, kdy třeba dinosaurus chytá padající bagety a podobně,“ uvedla paní učitelka Kateřina Jiranová, která s paní učitelkou Jaroslavou Hejlovou odpoledne připravovala. ˇ6áky vytvořenou hru si můžete zahrát pod tímto odkazem.
 
Na prvním stupni zase ve skupinách žáci vytvářeli myšlenkové mapy týkající se mediálního světa, opravovali gramatické chyby facebookových statusů a prostřednictvím QR kódů si ověřovali výsledky matematických příkladů, to vše pod vedením paní učitelky Bidlové.