Škola v přírodě 2024

Škola v přírodě 2024
19. 05. 2024

ŠKOLA V PŘÍRODĚ V ČENKOVICÍCH

V termínu 13.–17. května jsme se s našimi žáky vydali na školu v přírodě do malebného prostředí Čenkovic, kde jsme byli ubytováni v útulném Penzionu Bez Jména. Program byl nabitý aktivitami, které byly nejen zábavné, ale také vzdělávací a rozvíjející týmovou spolupráci a individuální dovednosti dětí.

Pondělí: Teambuilding a Icebreaking

První den jsme se zaměřili na teambuildingové hry a tzv. ice-breaking aktivity, které pomohly dětem lépe se poznat a vytvořit silnější kolektiv napříč třídami. Různé hry a soutěže přispěly k uvolněné a přátelské atmosféře, která nás provázela po celý pobyt.

Úterý: Adrenalin

V úterý jsme rozdělili děti do dvou týmů. Dopoledne jsme věnovali výuce, aby děti neztratily kontakt se školními povinnostmi. Odpoledne jsme se pak pustili do skalního lezení, kde si děti vyzkoušely, jaké je to sedět v sedáku a lézt do výšin. Následovala návštěva lanového centra, kde děti čelily různým překážkám, což jim poskytlo další dávku adrenalinu a zábavy.

Středa: Šipkovaná a Výlet

Středeční dopoledne patřilo šipkované, kterou nás provázelo sedm trpaslíků. Děti plnily různé úkoly a hádanky, což rozvíjelo jejich logické myšlení a schopnost spolupráce. Odpoledne jsme se vydali na půldenní výlet, který byl plný dalších úkolů a dobrodružství.

Čtvrtek: Střelba a Týmové hry

Čtvrteční program opět zahrnoval rozdělení dětí do dvou skupin. Tentokrát si děti vyzkoušely střelbu ze vzduchovky a taky tzv. rolbu. Tato aktivita byla nejen o přesnosti, ale také o soustředění a spolupráci. Následovaly hry zaměřené na týmovou práci, které posílily vzájemnou důvěru a podporu mezi dětmi.

Pátek: Odjezd a Rozloučení

Pátek byl dnem odjezdu. Počasí nám naznačilo, že je čas se vrátit domů. I přesto jsme si poslední chvíle užili a rozloučili se s krásným prostředím Čenkovic. Po celou dobu pobytu nám chutnalo výborné jídlo a o naši bezpečnost a pohodu se starali zkušení instruktoři Ondra, Michal a Adam.

Celý pobyt byl skvělou příležitostí pro děti, aby si odpočinuly od školních lavic, zažily nová dobrodružství a posílily své sociální dovednosti.

 

Děkujeme všem zúčastněným a těšíme se na další společnou akci!