1. pololetí za námi...

1. pololetí za námi...
02. 02. 2024

První pololetí 9. ročníku je za námi a posledních 5 měsíců na Mandysce před námi...
 
Leden utekl jako voda, byl plný testů a zkoušení, protože se uzavíraly známky na vysvědčení, které žáci dostali ve středu 31. ledna. Hned po rozdání vysvědčení šli žáci za odměnu do kina Cinestar na film Wonka.
 
Ve čtvrtek 1. 2. se v rámci projektu Hrdá škola konal "den her". První část vyučování strávili žáci hraním oblíbených deskovek. Někteří žáci se zúčastnili také šachového turnaje.
 
V lednu deváťáci také odprezentovali své absolventské práce, na kterých pracovali pod vedením učitelů v předcházejících měsících. Pro mnohé bylo těžké vystoupit před tolika spolužáky a učiteli. Svorně potom shodnotili, že byli rádi, že překonali strach a že to vlastně nakonec nebylo tak hrozné. Pro učitele i ostatní posluchače bylo velmi zajímavé sledovat pestrost výběru témat. A co k tomu říkají žáci samotní:
 
"Bylo to velmi zajímavé, myslím, že všichni žáci vytvořili hezkou prezentaci. Ja jsem se cítila celkem spokojená, ale trochu nervózní."
 
"Jsem ráda, že mám absolventskou práci za sebou. Líbilo se mi prezentování spolužáků. Byla to dobrá akce."
 
"Připravit prezentaci bylo lehké, ale odprezentovat to bylo těžší. Jsem rád, že to mám za sebou."
 
"Byla to pohoda."
 
"Jsem rád, že jsem se na to nevykašlal a naučil se na to. Snažil jsem se být v klidu, což se mi celkem povedlo."
 
"Absolventská práce se mi moc nepovedla, přišlo mi, že jsem se na to dobře naučil, ale potom, když jsem prezentoval, tak mi to vypadlo. Jsem rád, že to mám za sebou a že jsem si to vyzkoušel."
 
"Byla jsem hodně nervózní a myslelal jsem si, že to pokazím. Nakonec to bylo docela v pohodě a bylo to lepší, než jsem očekávala. Taky děkuju p. uč. Štěpánové, protože se mi u ní hezky pracovalo."
 
"Na práci jsem poctivě pracovat a myslím, že i příprava probíhala v pořádku. Se svým výstupem jsem celkem spokojen."
 
"Zapomněla jsem vůbec všechno, když jsem tam šla. Byla jsem nervózní, ale myslím, že celkem to dopadlo dobře."
 
"Byla jsem minimálně nervózní, protože jsem věděla, že jsem připravená díky paní učitelce Strnadové. Když jsem já osobně prezentovala, tak skoro všichni byli potichu. Mluvit před tolika lidmi mi samozřejmě působilo stres, ale pohled na kamarády mě zase uklidnil. ..."
 
"Prezentovat absolventku bylo upřímně jednodušší, než jsem čekala. Bylo to docela v pohodě, i když jsem musela mluvit před dolika lidmi. Asi mě to vyloženě nebavilo, ale jsem ráda, že to mám za sebou."
 
"AP jsou podle mě dobrý nápad, jak se připravit na to, když třeba budeme už v práci a budeme muset něco velkého odprezentovat. Z mé AP mám dobrý dojem, sice to bylo trochu stresující, ale každý to zvládne, pokud se na to připraví. Jedné věci ale, které jsem si všimla je, že to taková polovina lidí četla z papíru a neříkala z patra. Chápu, že měli stres, ale nemělo to tak být...?"
 
"Přípravu absolventské práce jsem si užil. Ráno před prezentováním mi bylo trochu špatně, ale věděl jsem, že to mám naučené a i kdybych se zadrhnul, tak to dokážu odříkat mimo naučený text. Jsem ráda, že tohle na škole máme, protože nás to naučí spoustu věcí do budoucna. A konkrétně moje práce se připravovala dobře a rychle, díky panu učiteli a kamarádů, kteří mi s ní pomáhali."
 
"Myslím si, že se mi absolventská práce povedla, jsem s prezentací spokojená. U ostatních se mi nelíbilo, když to někdo celé přečetl z papíru."