A jsme na škole poslední rok...

A jsme na škole poslední rok...
03. 09. 2024

Ve škole nás již nic nemůže překvapit, začínáme tu přece náš devátý rok. Přesto bude tento rok do určité míry specifický a zvláštní a to nejen tím, že je poslední. Nejdůležitějším bodem budou samozřejmě přijímací zkoušky na střední školy. Ačkoli se nic nesmí podcenit, zase není cílem se zkouškami vážněji stresovat již nyní.

Po přivítání 2. září a usazení se do lavic, jsme si rozdali rozvrh, kde všechny nejvíce potěšilo pouze 1 odpolední vyučování (jaká to příjemná změna oproti 8. ročníku :-)). Dále samozřejmě oči padly na některá nová jména vyučujících, kteří nás budou tento rok provázet. Věřím, že na třeba jiný způsob výuky si všichni velmi rychle zvyknou a vše bude probíhat hladce. První den byl krátký, tedy po 1. vyučovací hodině jsme se rozloučili.

Druhý den probíhaly klasické třídnické práce: rozdali jsme si sešity, sešity si nadepsali, rozdělili jsme si šatní skříňky, poučili jsme se o bezpečnosti a seznámili jsme se opětovně se všemi druhy řádů :-)

Od následujícího dne již začíná výuka probíhat dle standardního rozvrhu, a proto nezbývá, než všem popřát hodně štěstí v novém / posledním školním roce na základní škole. Rok je třeba nejen zvládnout ke spokojenosti všech, ale samozřejmě si ho také v mezích pravidel co nejlépe užít :-)