ZÁŘÍ

28. 09. 2023 | Kategorie: družina, fotogalerie družina

Krásné slunečné a teplé září jsme v oddělení ŠD Stromeček prožili ve znamení každodenních venkovních pohybových aktivit. Svá těla jsme protáhli na dětském hrišti nedaleko školy, na hřišti s lanovými prvky u prodejny  Billa, na travnaté ploše pod okny naší herny nebo hned vedle na nových herních prvcích na asfaltu. Na všesportovním hřišti, kterému říkáme "ovál", jsme prověřili jízdní dovednosti na koloběžkách a na hřišti MŠ provětrali hračky na písek.  I svačinky jsme si užívali na čerstvém vzduchu - na dekách, v letní učebně nebo na kládách v "hájku" pod našimi okny. Venku jsme i kreslili a hráli stolní hry.
 
Při výrobě okénka z prázdnin jsme se ohlédli za letními prázdninovými zážitky, zpívali jsme písně Prázdninová a Do které jdeš třídy?, několikrát jsme se osvěžili na mlhovišti a při příležitosti Dne české státnosti jsme si poslechli českou státní hymnu a prohlédli si státní znaky ČR. Navštívili jsme filmové představení Mavka: Strážkyně lesa v multikině CineStar.
 
Také jsme začali sbírat přírodniny na naše pozdější podzimní a zimní tvoření. Pokud na svých společných toulkách přírodou natrefíte na pěknou šišku, bukvici, kaštan, žalud s čepičkou, šípek, jeřabinu a jiné podzimní poklady, děti můžou v přiměřeném množství přinést do družinky. Uvítáme i pěkné oblázky, kousky borové kůry či polštářek mechu, šnečí ulity, příp. dřevěné špalíčky ze silné větve/tenkého kmínku nebo dřevěné "koláče" (větev/kmínek pořezaný na "plátky"). Určitě se nám také budou hodit skořápky z vlašských ořechů, zejména těch velkých, tzv. "papíráků". 
 
Děkuji za splupráci a přeji krásné podzimní dny :-). Lydie Řehořová